На районному огляді конкурсі наше село презентувала Валентина Василенко своїм запашним хлібом та смачнющою ковбасою яка славиться давно за межами села, району, області та й України.
У Зінькові добре знають, до котрої господині за ковбасою іти. Як правило, в доброї господині під ворітьми - довга черга, а в печі жар не згасає.Ковбасу часто замовляють на перед. А до неї, звісно ж, з пахучою скоринкою хліба.
Сім'я Василенків у ковбасній справі - з діда й прадіда. Втім, кому першому із зіньківчан спало на думку змастити ковбасу свинячою кров'ю достеменно не відомо. Але те, що таку ковбасу печуть лише у Зінькові, знають, напевне усі. А чорний -пречорний колір- найхарактерніша її особливість.
Write a comment